Wij hebben hier nooit aan gedacht!
Citroencake is iets wat wij zo nu en dan dolgraag eten, vooral met een beetje lemon curd is deze lekkernij goddelijk. We hebben tal van recepten uitgeprobeerd voor citroencake, maar het recept van Nigella Lawson voor het zoete tussendoortje is waarschijnlijk de lekkerste variant die we ooit proefden.
Ze gebruikt een heel bijzonder ingrediënt.
Bakkoningin
Nigella Lawson is van alle markten thuis. Zo kan ze de lekkerste vleesgerechten maken en weet ze de heerlijkste cakejes in elkaar te flansen. De brunette weet precies wat lekker eten is, toch trokken we even een wenkbrauw op toen we hoorden dat ze graag een citroencake maakt met polenta. Desalniettemin probeerden we het uit en de cake werd goddelijk!
Wat heb je nodig voor 12 porties?
Voor de cake:
- 200 gram zachte roomboter
- 200 gram witte basterdsuiker
- 200 gram amandelmeel
- 100 gram fijne polenta
- 125 gram poedersuiker
- 3 grote eieren
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- rasp van 2 citroenen
- sap van 2 á 3 citroenen
Voor de room:
- 300 milliliter slagroom, mascarpone of Griekse yoghurt
- 2 á 4 eetlepels lemon curd
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in.
- Mix de boter en suiker met een handmixer tot het een luchtig geheel is.
- Mix het amandelmeel, de polenta en de bakpoeder in een aparte kom.
- Voeg de eieren aan de boter toe en mix dit goed door elkaar.
- Voeg daarna stukje bij beetje het polentamengsel aan het eiermengsel toe.
- Schep daarna de citroenrasp door het beslag en voeg eventueel nog wat sap van één citroen toe.
- Schenk het beslag in de cakevorm en zet de cake 40 á 45 minuten in de oven.
- Doe het sap van twee citroenen in een sauspan en voeg de poedersuiker toe. Breng het aan de kook en blijf ondertussen roeren. Haal de pan vervolgens van het vuur.
- Schenk de topping over de cake zodra deze iets is afgekoeld.
- Serveer de cake eventueel met lemon curdroom. Je kunt de room maken met slagroom, mascarpone of Griekse yoghurt, het is maar net wat je lekker vindt. Het enige wat je moet doen is de ingrediënten van de room met elkaar vermengen. Als je slagroom gebruikt, moet je deze wel eerst opkloppen.
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Drizzld | Beeld: Pixabay