Lisa Pover
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 200 g verse spinazie
  • 150 g feta
  • 3 eieren
  • 100 ml room (slagroom of kookroom)
  • Snufje nootmuskaat
  • Peper naar smaak
  • Eventueel: beetje olie of boter om in te vetten

Deze kleine quiches zijn perfect voor een feestelijke brunchtafel. Ze zijn makkelijk van tevoren te maken, zitten boordevol smaak en zien er ook nog eens vrolijk uit. De combinatie van romige feta, frisse spinazie en een vleugje nootmuskaat maakt ze licht én hartig tegelijk. Serveer ze warm of op kamertemperatuur — ideaal voor een relaxte paasdag met familie of vrienden!

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen
    Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).

  2. Spinazie voorbereiden
    Verhit een beetje olie in een pan en fruit de spinazie kort aan totdat deze geslonken is. Laat goed uitlekken in een zeef en druk overtollig vocht eruit.

  3. Vulling maken
    Klop de eieren los met de room, voeg een snufje nootmuskaat en peper toe. Roer de afgekoelde spinazie en verkruimelde feta erdoor.

  4. Vormpjes vullen
    Vet de quichevormpjes of muffinvorm in en bekleed met bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.

  5. Bakken
    Giet het mengsel in de vormpjes en bak de quiches 20 à 25 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin en stevig zijn.

  6. Serveren
    Laat iets afkoelen en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.

Beeld: AdobeStock