Verrukkelijk en zo klaar!
Zin in een lekkere pasta maar geen zin om drie pannen eraan vuil te maken en er veel werk van te hebben? Dan is een eenpanspasta echt iets voor jou. Je maakt de pasta, zoals de titel al verkapt, in maar één pan en kookt zelfs de pasta hierin mee. Leuk weetje; doordat je de pasta in de saus kookt smaakt de pasta nog veel lekkerder ook!
Dit heb je nodig (voor 6 personen)
- 500 gram kipfilet
- zout
- peper
- 1 eetlepel olijfolie
- paprikapoeder
- 6 plakken bacon, dikgesneden
- 6 teentjes knoflook, geperst
- 2 grote eieren
- 90 gram Parmezaanse kaas
- 340 gram penne
- 750 milliliter water
- 150 gram doperwten
- 2 eetlepels peterselie
Zo maak je het:
- Kruid beide kanten van de kipfilet met zout, peper en paprikapoeder. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kipfilet aan de koekenpan toe en bak 4 minuten. Draai de kipfilet om en bak aan de andere kant nog 6-7 minuten. Leg op een bord en laat afkoelen.
- Snijd de kipfilet in blokjes als deze is afgekoeld. Snijd de bacon in stukjes.
- Verhit dezelfde koekenpan en voeg de bacon toe. Bak de bacon totdat deze knapperig wordt.
- Draai het vuur laag, voeg de knoflook toe en bak dit eventjes mee. Draai het vuur uit en doe het bacon-knoflookmengsel in een kom. Gooi het vet van de bacon weg.
- Klop de twee eieren en de Parmezaanse kaas tot een glad geheel en zet dit weg.
- Doe de ongekookte pasta en het water in de pan. Draai het vuur hoog en kook de pasta 10 minuten lang totdat het water bijna is geabsorbeerd en de pasta zacht is.
- Draai het vuur laag en voeg de kaas en het eimengsel toe. Blijf ondertussen krachtig roeren om te voorkomen dat het ei stolt.
- Breng de pasta op smaak met zout en peper en voeg de kip, de bacon en de erwten toe. Roer goed door elkaar totdat de erwten zijn opgewarmd.
- Garneer met peterselie en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Jessica Gavin | Beeld: Jessica Gavin