Deze pasta is ook nog eens gezond!
Inmiddels is het wel duidelijk dat wij dol zijn op romige pasta’s. Helaas zitten dergelijke gerechten vol met vet en vinden we het ook belangrijk om gezond te eten. Daarom maakten we onlangs deze heerlijke volkorenpasta met een romige tomatensaus die niet veel vet bevat. Wel de lusten, niet de lasten!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel
Hoe maak je de volkorenpasta met een romige tomatensaus?
- Kook de pasta volgens de verpakking al dente.
- Verwarm ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
- Fruit vervolgens de gele ui en de rode peper.
- Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee.
- Doe de tomaten, ketchup en het groentebouillonblokje in de pan en roer goed door.
- Schenk de slagroom in de pan, roer goed door en laat de saus wat dikker worden.
- Roer de basilicum en pijnboompitten door de saus en voeg vervolgens de pasta toe.
- Breng de pasta op smaak met wat zout en peper.
- Verdeel de pasta over de borden en verdeel daarna de mozzarella over de pasta.
- Sprenkel als laatst nog wat verse peterselie over je gerecht. Eet smakelijk!
Tip: Voeg courgette en/of paprika aan de saus toe om het gerecht nog gezonder te maken.
Ook lekker: romige cheeseburger pasta met cheddarkaas
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron en beeld: Kookfans