Voor wie graag een beetje pit toevoegt in de keuken
De één zweert erbij, de ander kan er maar wat slecht tegen: pittig eten. Ben je net als wij wel fan van een beetje pit, dan wil je de volgende gerechtjes eens uitproberen. Op Kookfans hebben we inmiddels heel veel spicy recepten verzameld en daarom zetten we onze vijf favorieten voor je op een rij. Welke van deze gerechtjes ga jij (als eerste) proberen?
Pittige, gebakken spruitjes met cashewnoten
Vind je spruitjes heerlijk, maar kunnen ze wel wat pit gebruiken? Maak deze pittige, gebakken spruitjes met cashewnoten dan eens. Deze spruitjes hebben een Thais tintje en zijn ook nog eens makkelijk te maken.
Klik hier voor het volledige recept
Pittige mac and cheese
Aqsa’s Cuisine
Pasta en kaas gaan hand in hand. Geen wonder dat de Amerikaanse mac and cheese zo ontzettend populair is. Toch mag er van ons soms wel wat meer spice bij. Deze mac and cheese met een goede dosis knoflook en chilikruiden verhoort al onze gebeden.
Klik hier voor het volledige recept
Spicy pinda-noodles
Geen zin om te koken of niet zoveel in huis? Dan hebben we een heerlijk, makkelijk én snel recept voor je! Deze spicy pinda-noodles zet je in minder dan vijftien minuten op tafel. Enne, wedden dat je een aantal van de ingrediënten al in huis hebt?
Klik hier voor het volledige recept
Pittige Chipotle kip-fajita’s
Videostill
Wij zijn gek op alles van de Mexicaanse keuken. Tegen alles van taco’s tot enchilada’s willen we zeggen: “Te quiero.” Ook deze pittige Chipotle kip-fajita’s hebben een plekje in ons hart veroverd. Ze zijn makkelijk te maken, snel klaar én hartstikke lekker.
Klik hier voor het volledige recept
Pittige komkommersalade
Bij een barbecue mogen sauzen en bijgerechten niet ontbreken. Zo zetten wij standaard een zelfgemaakte aardappel- en komkommersalade op tafel. Wil jij je komkommersalade echter wat meer bite geven? Maak dan eens deze pittige variant.
Klik hier voor het volledige recept
Pittige knoflook gamba’s
Gamba’s eten we dolgraag door de pasta of ook weleens als snack an sich. De ene keer bereiden we gamba’s in een knoflookboter en een andere keer kiezen we voor een pittige marinade. Dit recept is een combinatie van beide!
Klik hier voor het volledige recept
Lees ook: Waarom sommige mensen niet tegen pittig eten kunnen
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Archief Kookfans | Headerbeeld: Pexels
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.