Een heerlijk gerecht om te eten op een zomerse dag
Als we om een ding niet staan te springen op de zomerse dag, is dat wel in de keuken boven de pannen hangen. Al roerend in de saus sta je het zweet op je voorhoofd weg te vegen. Niet echt ideaal. Gelukkig zijn er ook veel gerechten waarvoor je het gasfornuis maar heel even hoeft te gebruiken. Neem nu deze Vietnamese spring rolls met gamba’s.
Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Begin met het maken van de saus.
- Verwarm olie in een pan en voeg de knoflook toe. Voeg daarna ook de rawit peper toe en laat een minuutje staan. Roer regelmatig. Voeg daarna de chilisaus, vissaus, water en limoensap toe en breng al roerend aan de kook. Laat een minuutje staan.
- Voeg de maizena toe aan de saus en roer goed en laat nog even opstaan. Zet daarna apart.
- Breng water aan de kook, doe hier de gamba’s in en kook in 3 tot 5 minuten gaar. Zet daarna apart.
- Snijd het komkommerstuk in lange, dunne reepjes.
- Breng opnieuw water aan de kook en schenk in een kom. Wel hierin de rijstvermicelli een paar minuten en giet daarna af.
- Zet een groot bord klaar en maak het bord een beetje vochtig.
- Vul een grote kom met zo warm mogelijk water dat nog wel comfortabel is voor je handen en haal daar een van de rijstvellen doorheen. Leg op het bord.
- Beleg net onder het midden het rijstvel met sla, wat komkommer, wat rijstvermicelli, koriander en twee gamba’s. Vouw daarna de zijkanten over het beleg en rol daarna de rijstvel op. Voilà, daar is je eerste spring roll. Herhaal dit proces met de rest van de rijstvellen.
- Serveer de spring rolls met de saus.
- Geniet ervan!
Lees ook: Dit is waarom je couscous beter niet in kokend water kunt weken
Fan van dit recept? Bewaar ‘m op Pinterest!
Bron: Buat Orang Lapo | Beeld: Videostill YouTube Buat Orang Lapo