Hmmm… lekker! Wij hebben nu al zin in deze traktatie!
Zelfgemaakte baksels zijn natuurlijk het allerlekkerst. De geur van een versgebakken appeltaart, warme zelfgebakken koekjes… Het water loopt ons al in de mond als we eraan denken.
Bakken is alleen een tijdrovende bezigheid en de keuken is na afloop altijd een ontzettende bende. Overal bloem, eierschalen, deeg en suiker, daarnaast moet je taart ook nog minstens drie kwartier in de oven. Kortom; heel veel gedoe. Geen probleem, wij hebben een recept voor je gevonden waarmee je keuken schoon blijft. Dit recept neemt inclusief baktijd (!!!) niet meer dan twintig minuutjes in beslag is hartstikke lekker. Daarnaast heb je maar vier goedkope ingrediënten nodig! Kijk snel op de volgende pagina voor het recept en een handige stap-voor-stap video.
Deze heerlijke kaneelrolletjes bevatten maar 4 ingrediënten. Dus, pak een ovenschaal, we gaan aan de slag!
Wat heb je nodig?
- 1 rol croissantdeeg voor 6 grote croissants
- 50 gram gesmolten boter
- 1 theelepels kaneel
- 4 eetlepels suiker
De rolletjes zijn in een paar minuutjes klaar, en als deze kaneelrolletjes in de oven staan, gaat je hele naar kaneel geuren, hmmm!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het croissantdeeg uit en besmeer het deeg met een deel van de gesmolten boter.
- Verdeel vervolgens de kaneel en suiker over het deeg en rol het deeg op.
- Snijd het deeg in rolletjes van ongeveer 2 à 3 cm breed.
- Zet de rolletjes rechtop in een ingevette ovenschaal en smeer de bovenkant in met de rest van de gesmolten boter.
- Zet de kaneelrolletjes ongeveer een kwartiertje in de oven, en klaar alweer!
Een traktatie waar iedereen van wil snoepen, en in een mum van tijd klaar. Geniet ervan, dat gaan wij ook doen!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: YouTube Lekker en simpel | Beeld: Videostill YouTube