Christel

Je wilt advocaat nooit meer anders eten

De dikke vloeibare likeur is een zeer geliefde alcoholische versnapering in ons kikkerlandje. Advocaat met een toefje slagroom is lekker, maar maak een taart van advocaat en je wilt het nooit meer anders eten.

Advocaat dankt zijn naam aan de vrucht avocado. Op de Antillen vermengt men deze groene vrucht met alcohol. Dit gebruik werd door zeelui in Nederland overgenomen, maar men verving de avocado’s door eieren, omdat er een tekort was aan het fruit. Maar goed dat ze het deden, want anders zou de advocaat van nu niet die prachtige, romige, gele kleur hebben.

Wat heb je nodig voor de bodem?

  • 1 pak lange vingers
  • 10 maria biscuits
  • 12 gram roomboter

Wat heb je nodig voor de vulling van de advocaattaart?

  • 250 milliliter vanillevla
  • 100 gram roomboter
  • 150 milliliter advocaat
  • 80 gram suiker
  • 2 eiwitten
  • 2 eidooiers
  • 2 zakjes vanille extract
  • 5 blaadjes gelatine (Dr Oetker)

Wat heb je nodig voor de versiering?

  • 200 milliliter slagroom
  • Chocoladevlokken
  • Advocaat

Hoe maak je de bodem?

  • Bekleed een springvorm met een een doorsnede van 24 of 26 centimeter met bakpapier en vet de randen in met een beetje boter.
  • Breek de biscuits en lange vingers in stukjes en doe deze in een keukenmachine. Maal de koekjes zo fijn mogelijk.
  • Smelt de boter in een steelpannetje op een laag vuur. Doe de koelkruimels bij de boter en roer dit goed door elkaar.
  • Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan met een lepel.
  • Zet de springvorm in de koelkast.

Hoe maak je de vulling?

  • Week 5 blaadjes gelatine in een bakje met water.
  • Smelt de boter in de magnetron.
  • Doe de boter, vanille-suiker suiker en de suiker in een kom en mix dit romig. Blijf mixen terwijl je de eidooiers toevoegt. Wanneer de eidooiers zijn opgenomen in het beslag, voeg je de eiwitten toe.
  • Schenk daarna de avocado erbij. Laat de mixer draaien!
  • Laat de gelatineblaadjes vervolgens hemelen oplossen in heet water. Schenk dit daarna bij het beslag. Voeg daarna de vanillevla toe.
  • Haal de springvorm uit de koelkast en schenk het beslag over de be bodem.
  • Laat de taart zo’n drie uur opstijven in de koelkast.

Hoe maak je de versiering?

  • Klop de slagroom stijf en verdeel dit over de opgestijfde taart.
  • Versier de taart vervolgens met een beetje advocaat en wat chocoladevlokken en je advocaattaart is helemaal klaar!

Wil je liever een andere taart bakken? Deze zijn lekkernijen zijn absoluut het proberen waar:

Bron: Life mama in spé | Beeld: Pixabay