Onbewust een extra portie groente met deze snackballetjes!
Het is voor veel mensen lastig om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten binnen te krijgen. Zeker kinderen halen hun neus nog wel eens op voor deze essentiële voedingsgroep. Snacken vinden we daarentegen allemaal lekker en daarom is dit recept voor snackballetjes ideaal! Terwijl je snackt krijg je onbewust een flinke portie groente binnen!
Zo makkelijk kan het zijn om de aanbevolen hoeveelheid binnen te krijgen.
Wat heb je nodig? (voor 15 snackballetjes)
- 350 gram broccoli
- 3 lente-uien
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 100 gram geraspte pittige kaas
- 1 ei, geklutst
- 100 gram paneermeel
- peper en zout naar smaak
- 2 theelepels chilisaus
Wat moet je doen?
- Breng water met wat zout aan de kook en laat de broccoliroosjes twee minuten koken.
- Giet de roosjes af en snijd ze zo fijn mogelijk. Het moet bijna lijken op broccolirijst.
- Meng de broccoli samen met het ei, de lente-ui, knoflook, kaas, paneermeel en chilisaus.
- Zet het mengsel 15-20 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol 15 balletjes van het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de snackballetjes in 8-9 minuten, draai ze om en bak ze vervolgens vervolgens nog een 8-9 minuten.
Lees ook: Met deze tempura hapjes vindt iedereen groente lekker!
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: videostill Tasty