Meike Kuipers

Een simpele maar verrukkelijke cheesecake!

Hmmm, een heerlijk toetje proeven na een diner of een verrukkelijk stukje taart bij een kop koffie. Het zijn kleine geluksmomentjes. Wij vonden dit heerlijke recept op de site van Laura’s Bakery en willen hem graag met jullie delen. Deze cheesecake met witte chocolade is gemakkelijk te maken en verrassend lekker door de stukjes Bros.

Wat heb je nodig?

  • 20 cm springvorm
  • 200 gram chocolate chip koekjes (bodem)
  • 60 gram boter (bodem)
  • 240 gram witte chocolade (cake)
  • 200 gram roomkaas (cake)
  • 160 ml slagroom (cake)
  • 200 gram mascarpone (cake)
  • 1,5 zak BROS Bubbels chocolade (cake)

Voor de topping gebruik je een paar chocolate chip koekjes, BROS Bubbels en reepjes en witte chocolade.

In de cheesecake zit naast witte chocolade dus ook nog eens heerlijke BROS chocolade! Lekker snoepen van extra chocolade, lekker! Hoe maak je deze heerlijke cheesecake? Dat is enorm simpel.

  1. Zet de bakvorm klaar en zorg ervoor dat de randen en de bodem bekleed zijn met bakpapier. Je kan het bakpapier laten plakken door de rand en bodem eerst even een beetje in te vetten.
  2. Maak de chocolate chip cookies klein door ze te verkruimelen in een blender, keukenmachine of in een schone theedoek.
  3. Pak een klein pannetje en smelt de boter. Voeg dit toe aan de kruimels en maak een bodem van dit mengsel. Zet de springvorm in de koelkast.
  4. Nu het moeilijke werk, de chocolade moet gesmolten worden. Smelt de witte chocolade au bain marie en zet het daarna even apart zodat het kan afkoelen. Het moet echt niet te heet worden! Verbrande chocolade is niet lekker! Blijf goed roeren en wees geduldig.
  5. Klop in een kom de roomkaas tot een romig en glad geheel.
  6. Meng in een andere kom de slagroom stevig op. Dit hoeft niet helemaal stijf opgeklopt te zijn.
  7. Mix vervolgens de roomkaas samen met de slagroom en mascarpone.
  8. Dan mag de witte chocolade erbij! Mix het tot een glad mengsel, niet zolang dat de chocolade helemaal in het beslag meegenomen is.
  9. Voeg nu voorzichtig de BROS chocolade bij het mengsel en giet de gehele vulling op de bodem.
  10. Zorg dat de bovenkant mooi glad gestreken is en laat de taart vervolgens 8 uur opstijven in de koelkast.
  11. Versier daarna de taart met de BROS, koekjes en reepjes.