Ingrediënten
  • 340 gram pasta naar keuze
  • 1 grote komkommer, in stukjes gesneden
  • 150 gram cherry tomaten, gehalveerd
  • 70 gram (zwarte) olijven, in stukjes gesneden
  • 370 gram broccoli, in roosjes gesneden
  • 1 (gele) paprika, in stukjes gesneden
  • 1 middelgrote gele ui, gesnipperd
  • 100 gram mayonaise
  • 100 gram naturel sladressing
  • 120 gram feta kaas, verkruimeld
Christel
20 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 340 gram pasta naar keuze
  • 1 grote komkommer, in stukjes gesneden
  • 150 gram cherry tomaten, gehalveerd
  • 70 gram (zwarte) olijven, in stukjes gesneden
  • 370 gram broccoli, in roosjes gesneden
  • 1 (gele) paprika, in stukjes gesneden
  • 1 middelgrote gele ui, gesnipperd
  • 100 gram mayonaise
  • 100 gram naturel sladressing
  • 120 gram feta kaas, verkruimeld

Ga jij deze pastasalade binnenkort maken?

Als de temperaturen oplopen tot standje tropisch, zien veel mensen het niet zien om te zwoegen boven het fornuis. Daarom is een koude pastasalade zo fijn. Je kunt dit makkelijk van tevoren maken, het neemt niet veel tijd in beslag en je kunt bovendien van een heerlijke maaltijd genieten. Lekker als bijgerecht bij de barbecue of als lunch. Sla de volgende ingrediënten maar alvast in.

Wat moet je doen?

  • Kook de pasta volgens de verpakking. Giet af en laat volledig afkoelen.
  • Stoom of kook de broccoli ongeveer 2 minuten, of langer als je niet van te knapperige broccoli houdt. Giet af en laat afkoelen.
  • Doe de mayonaise en naturel sladressing in een kommetje en roer dit door elkaar.
  • Roer de pasta door de dressing en voeg alle groentes toe.
  • Voeg als laatste de feta kaas toe.
  • Zet de pastasalade 1 uur in de koelkast.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Volgens de wetenschap krijg je van deze kleur wijn de ergste kater

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest

Bron: I Heart Recipes |Beeld: videostil