Meike Kuipers
180 min.
6-8 pers.
Ingrediënten
  • 100 gr Maltesers
  • 100 gr melkchocola
  • 100 gr pure chocola
  • 100 gr boter
  • 3 eetlepels Maple Syrup (o.a. verkrijgbaar bij Jumbo) of andere stroop
  • 100-120 gr biscuitjes

Steel de show met een overheerlijke Malteser chocoladecake

Bijna elke vrouw is gek op chocolade. Repen, zakken, toetjes, het maakt niet uit in welke vorm; chocolade is de nummer 1 bij vele vrouwen! Chocolade cake is ook een heerlijke traktatie voor veel mensen. Binnenkort een etentje met vrienden? Maak dan deze lekkere Malteser chocolade cake zonder de oven te gebruiken. It’s a piece of cake!

Zo maak je het:

  • Gebruik je ovenschaal en bedek deze met een stuk vershoudfolie. Zo kun je de cake er later makkelijk uit halen. Zet een pannetje op een laag vuurtje en smelt de boter, de chocola en de stroop. Je kunt het geheel ook in de magnetron zetten, maar roer dan elke 30 seconden om.
  • Verkruimel ondertussen de biscuitjes en voeg deze aan het pannetje toe zodra het chocolade mengsel helemaal gesmolten is.
  • Roer het geheel goed door, totdat alle biscuitkruimels goed verdeeld zijn door het chocolademengsel. Voeg voorzichtig de Maltesers toe en roer het mengsel nog een keer goed door. Pas op: niet te lang want de Maltesers smelten snel.
  • Giet het Malteser-chocolademengsel in de ovenschaal en zet deze voor een paar uur in de koelkast. Check even of de cake goed hard geworden is, dan is hij klaar! In stukken snijden en smullen maar!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Videostill YouTube