Sabine

En de avocadosaus is binnen een mum van tijd klaar!

Wie elke dag chef avondeten is, weet hoe lastig het kan zijn om te bedenken wat er op de desbetreffende avond op het menu staat. Zit jij met de handen in het haar, maar wil je wel iets makkelijks maken? Ga dan voor deze heerlijke spaghetti met gamba’s en romige avocadosaus.

Heb je een keer zin in iets anders dan de standaard pasta carbonara- of tomatensaus? Dan moet je deze avocadosaus eens proberen voor bij je spaghetti.  

Dit heb je nodig:

  • 200 gram gamba’s (of kleine garnalen)
  • 200 gram spaghetti
  • 75 milliliter room
  • 2 avocado’s
  • Sap van 1 citroen
  • Een halve eetlepel gedroogde dille
  • 1 handje verse basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Pijnboompitten naar smaak
  • Chilivlokken naar smaak

Zo maak je het klaar:

  1. Kook de spaghetti volgens de verpakking
  2. Ontdoe de avocado’s van de pit en de schil en voeg het vruchtvlees in een keukenmachine. Voeg de room, olijfolie, citroensap, dille, basilicum en een teentje knoflook toe. Zet je keukenmachine aan en wacht tot een stevige saus ontstaat. Voeg hier naar smaak wat zout en peper aan toe.
  3. Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin je pijnboompitten tot ze bruin kleuren. Snijd ondertussen je teen knoflook fijn en doe dit in de koekenpan samen met de gamba’s en sprenkel hier wat chilivlokken over. Bak dit tot de gamba’s gaar zijn.
  4. Giet de spaghetti af wanneer deze gaar is en verdeel de spaghetti over een aantal borden. Lepel de saus over je pasta en verdeel daarna de gamba’s en pijnboompitten over je pasta.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: videostill