Om je vingers bij af te likken!
In de keuken experimenteren met ons favoriete goudgele etenswaar is natuurlijk een feestje op zich. Deze nacho loaded fries met een Mexicaanse twist, overgoten met smeuïge kaassaus zijn een perfect voorbeeld van zo’n goed uitgepakt experiment. Een leuk en bovenal heerlijk recept om te maken voor vrienden tijdens de borrel, als snack of diner!
Zo maak je nacho loaded fries met smeuïge kaassaus
Kaassaus
- Verhit de boter in een grote koekenpan. Voeg vervolgens de bloem toe en meng dit door elkaar. Kook het mengsel gedurende 1 à 2 minuten op laag tot middelhoog vuur, blijf voortdurend roeren.
- Giet de melk in de pan en meng dit met het botermengsel. Voeg daarna zout en chilipoeder toe en meng het door elkaar.
- Strooi de geraspte cheddar en mozzarella in de pan, gevolgd door de room. Meng het geheel nogmaals goed door elkaar, tot de kaas gesmolten is.
Loaded fries:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snipper de ui, snijd de tomaten in kleine blokjes en halveer de olijven.
- Bereid de friet in de airfryer of frituurpan.
- Leg een laagje gebakken friet in een ovenschaal en verdeel hier de helft van de nacho chips overheen.
- Verdeel vervolgens de romige kaassaus, salsa, tomaten, uien, olijven over de nacho chips. Ook knoflooksaus of barbecuesaus past hier heerlijk bij en is een tip om toe te voegen.
- Herhaal dit met de resterende friet, nacho chips en toppings.
- Bak de nacho loaded fries nog ongeveer 5 minuten in de oven.
- Garneer de loaded fries met zure room.
- Geniet ervan!
Tip: om de nacho loaded fries nóg lekkerder te maken kun je ook krokante kip, gebakken spekjes of vegan gehakt toevoegen voor een extra bite.
Ook lekker: Zo maak je gegratineerde aardappel wedges met Parmezaanse kaas
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Taste of Home, Kookfans archief | Beeld: Adobe Stock