De ouderwetse bitterbal in een nieuw jasje
Bitterballen passen bij iedere gelegenheid en zijn een geliefd hapje op iedere verjaardag. Ben je echter wel eens toe aan een beetje afwisseling? Deze bitterballen hebben een onverwachte maar overheerlijke vulling! Je maakt ze zo.
Zo maak je het:
- Kook 125 gram macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime pan met water en een beetje zout en giet af.
- Smelt 25 gram boter in een pan en voeg 25 gram bloem toe. Laat al roerende 3 minuten garen op laag vuur. Voeg dan de melk toe en blijf met een garde roeren totdat er een saus is ontstaan.
- Voeg dan 175 gram oude kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is.
- Snijd 150 gram gekookte achterham in blokjes en voeg samen met de gekookte macaroni toe aan de kaassaus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en een beetje zout. Laat 4 uren afkoelen.
- Doe 100 gram bloem in een kom, breek 2 eieren boven een andere kom en klop het geheel los met een vork. Doe 100 gram panko in een derde kom en maak balletjes van het mac ‘n cheese mengsel.
- Wentel de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
- Verhit 1 liter olie in een frituurpan tot 180 graden. Frituur de balletjes ongeveer drie minuten tot ze goudbruin zijn. Neem ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op een bordje met keukenpapier.
Lees ook: Vermijd deze fouten en je wordt een topchef
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Allerhande | Beeld: Pixabay