Ingrediënten
  • 60 milliliter extra vergine olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, dun gesneden
  • 4 grote tomaten, fijngehakt
  • 1 theelepel zout
  • 25 gram dun gesneden verse basilicum
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • Snufje gemalen rode pepervlokken
  • 1 groot stokbrood, schuin gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehalveerd
Yentl Feenstra
(Minimaal) 50 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 60 milliliter extra vergine olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, dun gesneden
  • 4 grote tomaten, fijngehakt
  • 1 theelepel zout
  • 25 gram dun gesneden verse basilicum
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • Snufje gemalen rode pepervlokken
  • 1 groot stokbrood, schuin gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehalveerd

Dit is hoe je het Italiaanse voorgerechtje zelf klaarmaakt

Wij bij Kookfans bestellen in een Italiaans restaurant standaard een bruschetta – of twee – vooraf. Het is zo’n heerlijk klassiek recept dat nooit gaat vervelen. Hoewel het misschien lastig lijkt om de authentieke smaak van het geliefde broodje na te bootsen, is een bruschetta uit eigen keuken makkelijk dan je denkt. We leggen uit hoe je de perfecte bruschetta zelf klaarmaakt. 

De tomaten

  • Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg knoflook toe en bak, af en toe roerend, licht goudbruin gedurende 2 tot 4 minuten. Laat vervolgens afkoelen.
  • Zet ondertussen een grote zeef of vergiet boven een kom. Voeg de tomaten toe en meng met een halve theelepel zout. Laat 5 minuten rusten en doe de tomaten dan in een grote kom.
  • Voeg de basilicum, de azijn, de rode peper en de resterende halve theelepel zout toe aan de kom met tomaten en meng samen. Voeg de knoflook en olie uit de koekenpan toe en mix opnieuw door elkaar. Laat het mengsel minimaal 30 minuten en maximaal 2 dagen marineren. Tip: hoe langer, hoe lekkerder!

Het broodje

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk het brood aan beide kanten met olie en leg het op een grote bakplaat.
  • Rooster het brood en draai halverwege om tot het droog en goudbruin is, zo ongeveer 10 tot 15 minuten. Laat 5 minuten afkoelen en wrijf vervolgens één kant van het brood in met de gehalveerde teentjes knoflook.
  • Leg de broodjes op een schaal en lepel vlak voor het opdienen de tomaten op het brood. Eet smakelijk!

Lees ook: Met deze tips en trucks haal je alles uit je knoflook

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pexels