Ingewikkeld? Welnee!
Je kunt verschillende variaties op knapperige garnalenballetjes vinden, maar dit is onze favoriet. Met geraspte wontonvelletjes voor die extra crunch en een lekkere, sappige garnalenvulling die perfect past bij sweet chilisaus. Hemels!
Dimsum garnalenballetjes
Wij bij Kookfans zijn dol op garnalen. Als voorgerechtje met een lading knoflook, in een pasta met romige saus, als smaakvol wokgerecht óf als Aziatische snack – zoals deze heerlijke dimsum garnalenballetjes. Liefhebbers weten het als geen ander: in een restaurant smaakt de boel altijd het beste. Knapperig van buiten, mals van binnen, precies zoals het hoort. Maar hoewel veel mensen het tegenovergestelde denken, kun je ze thuis net zo goed bereiden. We leggen het je uit!
Zo ga je te werk
- Snijd de garnalen fijn en doe ze in een grote kom met de lente-ui, sojasaus, vissaus, zout, peper en suiker. Meng goed door elkaar. Voeg het ei en het rijstmeel toe en roer; het mengsel moet iets dikker worden.
- Gebruik een scherp mes om de wontonvellen in reepjes van ongeveer 1 cm breed te snijden en doe ze vervolgens in een aparte grote kom.
- Schep 2 eetlepels garnalenvulling in de kom met de versnipperde wikkels en zorg dat de vulling er volledig mee bedekt is. Herhaal dit om in totaal ongeveer 6 ballen te maken.
- Verhit de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur tot de temperatuur 180 graden heeft bereikt.
- Bak de garnalenballetjes in batches in de hete olie gedurende 5-6 minuten. Serveer warm met sweet chilisaus ernaast om te dippen. Eet smakelijk!
Ook lekker: Zomerse spring rolls met garnalen
Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock