De snack is verbazingwekkend lekker
Augurken-lovers opgelet! Krokant aan de buitenkant en toch sappig vanbinnen… We hebben de ultieme snack voor je! De eeuwenoude augurk met een plakje boterhamworst kennen we inmiddels wel, dus dit is de perfecte upgrade voor een Hollands verjaardagsfeestje.
Zo ga je te werk
- Snijd de augurken in de lengte in drieën of vieren, afhankelijk van hoe dik ze zijn, om dunne stukken te creëren.
- Klop in een middelgrote kom het meel, knoflookpoeder en zout bij elkaar. Doe de eieren in een aparte middelgrote kom en de panko in een derde kom.
- Pak een paar augurken tegelijkertijd en doop ze in het bloemmengsel, vervolgens in de eieren en daarna in de panko.
- Meng de ranchdressing en hete saus, maak het naar wens meer of minder pittig. Zet apart tot klaar om te serveren.
- Giet een laag olie in een grote, diepe koekenpan zodat de augurken volledig onder zullen staan. Verhit op middelhoog vuur tot de olie ongeveer 180 graden bereikt, of totdat de olie glinstert. (Als een scheutje water sist als je het in de pan gooit, is het klaar.)
- Werk in batches en voeg met een tang 3-4 augurken toe aan de hete olie. Maak de pan niet te vol, anders koelt de olie af! Bak tot de augurken aan één kant goudbruin zijn, ongeveer 1 minuut, draai ze dan om en bak tot de tweede kant goudbruin is, nog ongeveer een minuut.
- Laat de gefrituurde augurken uitlekken op een bord met keukenpapier. Serveer warm met pittige saus.
Hoe bewaar en verwarm ik restjes?
Zoals bijna alles wat gefrituurd is, zijn deze augurken het lekkerst direct nadat ze zijn gebakken. Als je toevallig restjes hebt, kun je ze in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren en ze opwarmen in een oven op de heetste stand (bij voorkeur op een rooster boven een bakplaat). We raden af om ze in de magnetron te zetten, omdat de paneerlaag dan helemaal drassig wordt. Willen we niet!
Eet smakelijk!
Lees ook: Zó maak je gemakkelijk zelf augurken in een glazen pot
Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Unsplash