Ze zijn ook nog eens heel erg gezond
Een dagje vegetarisch eten ziet niet iedereen zitten. Zo’n stukje vlees bij het eten is toch wel lekker. Toch zouden de carnivoren in hart en nieren deze vegetarische Zweedse balletjes eens moeten proberen. Je mist het vlees niet eens. Eet de balletjes met pasta en je kunt genieten van een heerlijke maaltijd.
Pluspunt: de balletjes zijn ook geschikt voor mensen die veganistisch eten.
Dit heb je nodig voor zes personen:
- 230 gram champignons, erg fijn gesneden
- 400 gram cannellini bonen
- 1 ui, gesnipperd
- 380 gram panko
- 15 gram peterselie, gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 eetlepel sojasaus
- snufje nootmuskaat
- snufje zout
- snufje peper
- plantaardige olie om te bakken
- 720 milliliter groentebouillon
- 400 milliliter kokosmelk (voor de niet-veganistische versie kan ook 300 milliliter kookroom gebruikt worden)
- 30 gram bloem
- 400 gram vlinderpasta
Zo maak je het:
- Prak de bonen en doe ze in een kom.
- Voeg de gesneden champignons, ui, panko, peterselie, knoflook, rozemarijn, sojasaus, nootmuskaat, zout en peper toe en roer.
- Maak daarna balletjes van 2.5 centimeter van het mengsel.
- Verhit een beetje olie in een diepe koekenpan en bak de balletjes 1 minuut per kant in de pan.
- Schenk de bouillon en kokosmelk in de pan en voeg de bloem toe. Roer het geheel voorzichtig tot de natte ingrediënten zijn vermengd.
- Doe de pasta in de pan en schep het om. Laat het geheel opstaan tot de pasta gaar is.
- Geniet ervan!
Lees ook: Zo maak je vegetarische stroganoff in een handomdraai
Fan van dit recept? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill YouTube Tasty