Vegetarische pasta bolognese boordevol groenten
Ben je vegetariër of wil je best eens wat minder vlees eten? Probeer dan eens dit recept voor vegetarische pasta bolognese. De saus is gezond en zit dankzij de linzen toch nog vol eiwitten. Zelfs de grootste vleeseter zal het gehakt niet missen, wedden?
Dit staat vanaf nu standaard op ons menu.
Zo maak je het:
- Verhit de olijfolie in een diepe pan. Voeg de ui toe en bak deze totdat-ie glazig ziet.
- Voeg de wortel, selderij, champignon, het zout en de peper toe en bak totdat de champignons zijn geslonken en goud gekleurd zijn. Dit duurt zo’n 5 minuten.
- Voeg de wijn toe en laat het borrelen totdat het meeste vocht verdampt is. Dit duurt zo’n vier minuten.
- Pers de knoflook uit boven de groente en voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, groentebouillon, linzen, basilicum, oregano, rozemarijn en baking soda toe. Roer om alles te mengen.
- Breng het geheel aan de kook, dek de pan af met het deksel en draai het vuur terug naar laag. Laat dit mengsel zo’n 40 minuten pruttelen.
- Kook ondertussen de pasta gaar zoals op de verpakking staat beschreven. Giet af en zet aan de kant.
- Als de bolognese goed is ingedikt en de linzen gaar zijn kun je eten. Schep een een flinke lepel bolognese over je pasta en garneer met wat peterselie.
- Geniet van je vegetarische pasta bolognese!
Lees ook: Deze Italiaanse bruschetta’s met carpaccio zijn het ideale hapje voor een feestje!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.