Deze soep is gezond en vullend
Hoewel er niets mis is met bonen, is het niet de meest sexy peulvrucht om te eten. Het zou je erg winderig maken, maar we beloven je dat deze bonensoep het waard is. Dit soepje is ontzettend smaakvol en makkelijk om te maken. Wil jij helemaal niets weten van vegetarisch eten en is voor jou en gerecht pas echt af met een beetje vlees? Voeg dan spekjes toe aan dit smaakvolle maaltje.
Dit heb je nodig voor twee kommen soep:
- 2 theelepels raapzaadolie
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1 rode punt paprika, in stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 theelepels korianderpoeder
- 1 theelepel komijn
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 400 gram bruine bonen uit blik
- 200 milliliter water
- 1 groentebouillonblokje
- 1 kleine avocado
- handvol verse koriander, fijn gesneden
- sap van 1 limoen
- halve rode chilipeper, zonder zaadjes en fijn gesneden
- 100 gram gebakken spekreepjes (optioneel)
Zo maak je het:
- Verwarm de olie in een middelgrote pan en doe bijna alle ui in de pan. Houd een beetje van de uisnippers over voor het maken van de guacamole.
- Voeg peper toe en roer de ui in de pan. Laat het eventjes opstaan.
- Voeg daarna ook de knoflook, chilipoeder, korianderpoeder en komijn toe. Voeg daarna de tomatenblokjes en bonen (inclusief het vocht) toe. Schenk het water in de pan en doe de deksel op de pan. Laat dit 15 minuten zacht koken.
- Maak ondertussen de guacamole. Pel de avocado en verwijder de pit. Doe dit in een kommetje en voeg de overgebleven ui toe.
- Doe ook het limoensap in de kom samen met de chili en koriander. Prak de avocado en roer het geheel goed.
- Verdeel de soep daarna over twee komen en schep de guacamole over de soep. Eet je er spekjes bij? Schep deze dan nu door je soep.
- Geniet ervan.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: BBC Good Food | Beeld: Videostill YouTube Tasty