Zó lust iedereen spruitjes!
Niet iedereen zal gelijk van de daken schreeuwen dat hij of zij gek is op spruitjes, want laten we eerlijk zijn; het blijft een van de minst geliefde groentes. Toch zijn deze groene vitaminebolletjes erg goed voor onze gezondheid. Daarom is er nu een manier bedacht waarop je ze kunt bereiden als een ‘bitterbal’, waardoor écht iedereen van deze groene kooltjes zal houden!
En de borrelhapjes zijn ook nog eens geschikt voor vegetariërs.
Wat heb je nodig?
Voor de spruitjes
- 500 gram spruiten
- 65 gram bloem
- 1 theelepel zout
- een halve theelepel zwarte peper, gemalen
- 1 theelepel knoflookpoeder
- een snufje cayennepoeder
- 2 grote eieren
- 150 gram paneermeel
- 45 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 3 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
Voor de saus
- 150 gram mayonaise
- 2 eetlepels (Dijon)mosterd
- een halve citroen
- verse bieslook, gesneden
Dit is hoe je ze maakt:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier.
- Zet 3 verschillende kommetjes klaar. Mix in 1 kom de bloem, zout, peper, knoflookpoeder en de cayenne.
- Breek de 2 grote eieren in het 2e kommetje en mix de eieren goed door elkaar.
- Doe in het 3e kommetje het paneermeel, de Parmezaanse kaas en de gesmolten boter.
- Zorg dat de spruitjes goed gewassen en schoon zijn. Begin door een spruitje eerst door de meelmix te halen, dan door de eieren en haal ze vervolgens door de paneermeelmix. Zorg dat de spruitjes een royale laag hebben en verspreid ze over de bakplaat.
- Zet de bakplaat met de spruitjes onderin de oven en bak het voor 20 à 25 minuten. Let op of de spruitjes een mooie, goudbruine kleur krijgen.
- Maak ondertussen de saus: mix in een kommetje de mayonaise, mosterd en het sap van de halve citroen samen.
- Haal de spruitjes uit de oven wanneer ze klaar zijn, besprenkel met een snufje zout en wat verse bieslook en serveer het samen met de saus. Eet smakelijk!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron en beeld: PureWow