Met dit recept maak jij de lekkerste tomaten klaar!
We verwerken tomaten in verschillende producten; ketchup, spaghetti-, salsa- en pizzasauzen en salades. Ze zitten vol met vitamine C, zink, calcium, ijzer en lycopeen. Door het koken van tomaten komt het stofje lycopeen vrij, waardoor ze nog beter voor je zijn. Verder staan ze bekend als een krachtige antioxidant, ze bevatten een kankerbestrijdend effect, ze werken tegen huidveroudering en nog veel meer dingen.
Dit zijn genoeg voordelen die aangeven dat je deze heerlijk zoete groente (eigenlijk fruit) moet gaan eten. Ze zijn gezond en lekker. Wij hebben ook nog eens een makkelijk recept gevonden wat ze nog meer smaak geeft. Gezond hoeft niet te betekenen dat het niet lekker is en makkelijk hoeft niet te betekenen dat het een eenvoudig gerecht is! Zo zien je tomaten er echt waanzinnig goed uit en zo worden ze ook wel eens geserveerd in dure restaurants. Volg het recept op de volgende pagina.
Dit is wat je nodig hebt:
– 4 tomaten, horizontaal gehalveerd
– 1/4 kopje Parmezaanse kaas, geraspt
– 1 theelepel vers gesneden oregano
– 1/4 theelepel zout
– Versgemalen peper naar smaak
– 4 eetlepels extra virgin olijfolie
- Neem de halve tomaten en zet ze op een bakplaat, het is verstandig om een vel bakpapier op de plaat te leggen voor het geval de kaas gaat plakken.
- Bestrooi ze met Parmezaanse kaas en doe hier de verse oregano op.
- Strooi er wat zout en peper naar smaak overheen.
- Doe er als laatste nog even een scheutje olijfolie overheen en ze kunnen de oven in (200 graden).
- Plaats de bakplaat met de tomaten erop in de oven. Ze hoeven maar een paar minuten in de oven totdat het kaas goudbruin is en mooi is gesmolten.
- Klaar zijn je lekker gebakken tomaten met kaas.
Hieronder hebben we nog een filmpje voor de instructies. Geniet ervan en deel ze met iedereen!
Beeld: videostill