Ingrediënten
  • 1 varkenshaas
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eieren
  • 115 gram paneermeel
  • 2 eetlepels boter
  • 2 zoete uien, in plakjes
  • 235 milliliter bier
  • 2 citroenen, uitgeperst
  • 4 plakjes kaas, vierkant gesneden
  • ½ kop rode kool, in dunne plakjes gesneden
  • Frituurolie
Sanne
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 varkenshaas
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eieren
  • 115 gram paneermeel
  • 2 eetlepels boter
  • 2 zoete uien, in plakjes
  • 235 milliliter bier
  • 2 citroenen, uitgeperst
  • 4 plakjes kaas, vierkant gesneden
  • ½ kop rode kool, in dunne plakjes gesneden
  • Frituurolie

Een heerlijke krokante snack

Het ziet er leuk uit én het is hartstikke lekker: deze krokante varkenskoteletjes. De minihamburgertjes bestaan uit een krokant stukje varkensvlees, bedekt met kaas, ui en rode kool. Een ideale snack voor bij de borrel. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Snijd de varkenshaas in gelijkmatige medaillons, van ongeveer 6 millimeter.
  • Bedek de stukjes varkenshaas een voor een met vershoudfolie en sla de koteletjes dun met een vleeshamer. Snijd ze vervolgens in schijfjes van ongeveer 7 ½ centimeter.
  • Pak drie kommen. Meng de bloem, peper en het zout in de eerste kom. Klop twee eieren in een andere kom en doe het paneermeel in een derde kom.
  • Haal elke kotelet eerst door het bloemmengsel, vervolgens door de geklopte eieren en tot slot door de paneermeel.
  • Verhit de olie in een grote pan. Bak de koteletjes tot ze goudbruin zijn.
  • Haal de koteletten uit de olie en laat ze uitlekken op een stuk keukenrol om het overtollige vet te verwijderen.
  • Smelt boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden uien toe en bak deze tot ze bruin beginnen te worden. Giet vervolgens het bier toe en blijf roeren. Als het vocht is verdampt, zijn de uien klaar.
  • Nu is het tijd om de koteletjes te stapelen. Begin onderop met een kotelet en giet hier wat citroensap overheen. Leg hier een plakje kaas, wat ui en gesneden rode kool bovenop. Sluit af met een kotelet en steek er een prikker doorheen, om alles bij elkaar te houden.
  • Serveer de burgers met een dressing naar keuze. Je kunt ze natuurlijk ook zonder dressing eten. 
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: smaakvolle tomatensalade met rode ui, dille en feta kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill