Zo heb je rode kool nog nooit gegeten!
Ben je nog op zoek naar een lekker bijgerecht voor op de kersttafel? Zoek niet verder; deze rode kool is ideaal! Hij is heerlijk gekruid en past dan ook perfect bij verschillende vleessoorten. Misschien leuk voor bij het gourmetten?
Dit heb je nodig:
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 5 kardemom zaden
- 1 kleine rode kool (ongeveer 900 gram)
- 1 teentje knoflook
- 2 grote rode uien, gesnipperd
-
1 appel, geschild en in kleine stukjes
- 3 eetlepels bruine suiker
- 3 eetlepels rode wijn azijn
- 25 gram boter
Zo maak je het:
Verhit de oven voor op 130 graden. Doe de steranijs, het kaneelstokje en de kardemom in een kruidenbuiltje of een kruidenzeefje. Leg dit in het midden van een vuurvaste ovenschaal. Verwijder wilde of harde bladeren van de rode kool en snijd hem in vieren.
Verwijder het midden van de rode kool en snijd hem in kleine stukjes of maal hem fijner met behulp van een keukenmachine. Verdeel de de knoflook, uien, appel en bruine suiker over de ovenschaal. Smeer de azijn over de bovenkant van de rode kool en verdeel de boter over de rode kool. Doe de ovenschaal ongeveer 1-2 uren in de oven. De kool moet dan zacht maar niet smoezelig zijn. Verwijder het kruidenbuiltje en serveer. Eet smakelijk!