Superlekker deze eigengemaakte roti!
Het is haast niet meer uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken: Surinaamse roti. Van oorsprong is roti een Indiase broodsoort en is eigenlijk een algemene benaming voor alle vormen van brood in India, Indonesië, Pakistan en Maleisië. Hier in Nederland kennen we het voornamelijk als een heerlijk Surinaams gerecht met een soort pannenkoeken, aardappelen, kip, een hardgekookt ei en kousenband of sperziebonen.
Roti maakten wij eigenlijk altijd uit de welbekende ‘wereldgerecht’-pakken van Knorr, maar nu we dit gerecht van Lekker en Simpel tegenkwamen maken we het voortaan altijd zelf! Want wat een heerlijk en smaakvol gerecht, dit moet je proberen!
Dit heb je nodig (voor 2-3 personen)
Voor de kip
- 400 gram kipfilet
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1/2 eetlepel masala
- 1/2 theelepel tomatenpuree
- 1/2 kopje water
- 1-2 maggiblokjes
- 4 eetlepels olie
Voor de aardappels en sperziebonen
- 200 gram sperziebonen
- 3 grote aardappelen
- 1/2 teentje knoflook
- 1 maggiblokje
- 1/2 ui
- 1/2 theelepel tomatenpuree
- 1/2 kopje water
- 2-3 eieren
- 2-3 rotivellen
Zo maak je het:
De kip
- Snijd de kip in blokjes, snipper de ui en pers het teentje knoflook.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui hierin glazig.
- Voeg de knoflook, tomatenpuree en masala toe en bak even mee.
- Doe dan de kip in de pan en bak dit op hoog vuur bruin en gaar.
- Doe dan de bouillonblokjes in de pan en voeg de helft van het water toe.
- Zet de deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat 30 minuten stoven.
- Kook ondertussen de eieren in een steelpan met een snufje zout tot ze hardgekookt zijn.
De aardappels
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
- Snipper de ui, pers de knoflook en bak dit in een pan met een scheutje olie.
- Voeg tomatenpuree toe, roer goed door en doe dan de masala in de pan. Bak dit even mee en voeg vervolgens de aardappelblokjes toe.
- Voeg het water toe en de bouillonblokjes toe en laat stoven totdat de aardappelen bijna gaar zijn.
- Doe dan ook de sperziebonen in de pan en kook deze 10 minuten mee.
- Serveer de aardappels en sperziebonen met de kip, een gekookt eitje en de roti.
Njang Swietie!
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Videostill