Feestje voor het oog, genot voor de smaakpapillen
Niet iedereen houdt van banaan en om die mensen maar even de waarheid te vertellen: het is verdraaid zonde. Dit stuk fruit is ontzettend veelzijdig en je kunt er de lekkerste en mooiste gebakjes mee maken. Neem nu eens deze verrukkelijke upside down bananencake. Als we de bananenhaters hiermee niet kunnen bekeren tot bananenliefhebbers, dan weten wij het ook niet meer.
Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakblik van 20 bij 22 cm met bakpapier en vet een bakblik in.
- Omdat het om een upside down cake gaat, maken we eerst de topping. Doe de gesmolten boter, suiker en kaneel in een pan en roer. Verdeel dit mengsel daarna over de bodem van het bakblik.
- Snijd de bananen in plakjes van ongeveer een halve cm en verdeel over de suikerlaag.
- Maak nu het cakebeslag. Meng de boter met de suiker en klop luchtig. Voeg het ei, vanille-extract, de yoghurt en geprakte bananen toe en roer goed. Voeg daarna de bakpoeder, het zout en de bloem toe en roer opnieuw. Giet het deeg daarna over de bananenschijfjes in het bakblik.
- Bak de bananencake in 30 tot 35 minuten gaar en haal voorzichtig uit de oven.
- Ga met een mes voorzichtig langs de randen van de cake wanneer die nog warm is. Leg daarna een groot bord over het bakblik en draai de cake om om de cake uit het bakblik te krijgen. Wacht niet te lang met deze stap, want de kans is groot dat de cake dan niet in een keer uit het bakblik komt.
- Serveer eventueel met slagroom of een bolletje ijs.
- Geniet ervan!
Lees ook: Recept: superromige banana split taart
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Hot Chocolate Hits | Beeld: Videostill Hot Chocolate Hits