Wentelteefjes zoals je ze nog nooit eerder hebt gehad!
Wij zijn gek op wentelteefjes, het oud-Hollandse zoete brood kunnen wij op elk moment van de dag wel eten. Ideaal voor als je oud brood over hebt, of gewoon zin hebt in iets lekkers. We kennen allemaal het traditionele recept voor wentelteefjes, maar het is natuurlijk altijd lekker om iets meer te variëren.
Neem bijvoorbeeld deze wentelteefjes met bacon en banaan, zo lekker heb je ze nog niet eerder gehad. Door het zoute van de bacon en het zoete van de banaan ontstaat er een smaak die haar weerga niet kent! En het mooie is: ze zijn nog simpel om te maken ook. Aan de slag!
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 4 boterhammen
- 4 plakjes ontbijtspek
- 1 banaan
- 100 millilter melk
- 1 ei
- 1 theelepel kaneel
- scheutje honing
Zo maak je ze:
- Bak het ontbijtspek zonder olie krokant in ongeveer 5 minuten, laat hierna uitlekken op een keukenpapiertje.
- Snijd de banaan in plakjes.
- Meng in een kom met de melk en kaneel.
- Haal de boterhammen één voor één door het melk-ei mengsel.
- Bak de wentelteefjes circa 2-3 minuten per kant totdat ze mooi bruin zijn.
- Serveer de wentelteefjes met de krokante spek, plakjes banaan en eventueel een scheutje honing!
- Smullen maar!
Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Lekker & Simpel | Beeld: Videostill