Ingrediënten
  • 900 gram tomaten, kern verwijderd en in vieren gesneden
  • 2 kleine pitloze komkommers, in vieren gesneden
  • Een halve rode ui, in partjes gesneden
  • 1 jalapeño, zaadjes verwijderd
  • 50 gram basilicum, plus een beetje ter garnering
  • 60 milliliter yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • Zout naar smaak
  • Vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • 120 milliliter extra vierge olijfolie
  • 240 gram burrata
  • Knapperig brood, om te serveren
Yentl Feenstra
75 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 900 gram tomaten, kern verwijderd en in vieren gesneden
  • 2 kleine pitloze komkommers, in vieren gesneden
  • Een halve rode ui, in partjes gesneden
  • 1 jalapeño, zaadjes verwijderd
  • 50 gram basilicum, plus een beetje ter garnering
  • 60 milliliter yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • Zout naar smaak
  • Vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • 120 milliliter extra vierge olijfolie
  • 240 gram burrata
  • Knapperig brood, om te serveren

De klassieke Spaanse soep in combinatie met onze favoriete kaas

Een koude soep van rauwe groenten en kruiden. Je bent er dol op of je bent het niet! Ben je net als wij een enorme fan, probeer dan eens deze variant met burrata. Dit recept is perfect voor de warme zomerdagen!

Gazpacho met een twist

Geen zin om op warme dagen uren in de keuken te staan? Maak dan eens een heerlijke gazpacho, oftewel koude tomatensoep. Het klassieke recept van de Spaanse soep is verrukkelijk, maar deze variant met burrata is om van te watertanden. Het beste van alles? Dat-ie ook nog eens onwijs makkelijk te maken is. Je gooit namelijk het merendeel van de ingrediënten simpelweg bij elkaar in de blender. Aan de slag! 

Zo ga je te werk

  • Voeg de tomaten, komkommers, ui, jalapeño, basilicum, yoghurt, knoflook en azijn toe aan de blender. Breng op smaak met een snufje zout en een paar snufjes zwarte peper.
  • Voeg tijdens het blenden de olijfolie toe en mix het mengsel tot de gewenste structuur. (Wij houden van een beetje textuur, maar je kunt het tot een glad geheel mixen als je dat liever hebt.) Proef en breng op smaak met zout, peper en indien nodig meer of olie of azijn.
  • Zet in de koelkast tot het goed gekoeld is, ongeveer 1 uur.
  • Verdeel de gazpacho op borden of kommen. Snijd de burrata open en verdeel geleidelijk over de gazpacho. Besprenkel met nog wat olie en garneer met basilicum. Serveer met brood ernaast.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: 4 gezonde en makkelijke zomermaaltijden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pixabay