Dit bananenbrood kost je maar een paar minuten
Een heel bananenbrood maken omdat je zin hebt in één plakje bananenbrood. Het is een beetje veel. Maar hoe ga je je trek voor bananenbrood dan stillen? Heel makkelijk: je maakt een portie bananenbrood in een kopje!
Dit heb je nodig:
- 1 rijpe banaan
- 1 ei
- 1 eetlepel karnemelk
- snufje vanille-extract
- 1 eetlepel kokosolie
- 25 gram bloem
- 35 gram bruine suiker
- snufje bakpoeder
- snufje zout
Optionele ingrediënten:
- snufje kaneel
- een paar pecannoten
- slagroom
- poedersuiker
Tip: het scheelt natuurlijk afwas om alle ingrediënten meteen in het kopje te gooien, maar het is makkelijker om alle ingrediënten eerst in een kom te roeren en het daarna in het kopje te schenken. Je kopje wordt namelijk erg vol door alle ingrediënten en daardoor kan roeren lastig gaan.
Zo maak je het:
- Snijd een banaan in stukjes en prak deze in een kommetje (of direct in je kopje).
- Voeg de karnemelk, ei, vanille-extract, kokosolie, bloem, bruine suiker, bakpoeder en zout toe. Voeg eventueel ook kaneel toe en roer dit goed.
- Schenk het beslag daarna in het kopje en zet het 2 tot 3 minuten in de magnetron. Laat het daarna nog een paar minuten in de magnetron staan om af te koelen, het kopje wordt namelijk erg heet!
- Indien je het lekker vindt, kun je wat slagroom op je bananenbrood spuiten, wat pecannoten op je gebakje verkruimelen en/of wat poedersuiker over de bovenkant stuiven.
Vond je dit een lekker recept? Probeer dan ook eens:
Bron: TipHero. Beeld: Videostill TipHero.