Zo’n lekkere uitsmijter heb jij nog nooit gehad!
De uitsmijter is een eiergerecht waar vaak ontbijtspek en kaas in wordt verwerkt, maar het kent veel variaties. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Duitsland, uit de regio rond Berlijn. Hier werd het Strammer Max genoemd (dit is straattaal voor.. jawel, een erectie) omdat het goed voor de potentie is. Bij de Strammer Max wordt het brood in de pan geroosterd en ook de ham gebakken, waarna het ei (of de eieren) over de ham gebakken wordt. In het oorspronkelijke gerecht werd geen kaas gebruikt. Wij gaan een iets andere variant maken. Of ‘ie goed is voor de potentie, dat weten we niet, maar dat ‘ie overheerlijk is dat kunnen we je garanderen!
Een van onze lievelingsgerechten op het gebied van ontbijt en lunch is toch wel de uitsmijter. Ei, kaas, ham en heerlijk brood: wat wil je nog meer!
Hoe maak je ze?
- Snij 4 dikke boterhammen van een wit brood.
- Toast ze tot ze lichtbruin en krokant zijn.
- Bak het ontbijtspek in een klein klontje boter.
- Besmeer de toasten met een laagje boter.
- Leg er een plakje kaas en een plakje ham op.Snij de augurken overlangs door midden en halveer de kerstomaatjes.
- Leg bovenop de uitsmijter.
- Beleg vervolgens met de krokant gebakken plakjes ontbijtspek en bak de eitjes.
- Kruid met peper en zout, en je kan aan tafel! Geniet ervan!
Lees ook: Snijd je stokbrood op deze manier en voorkom platgedrukte en kapotte plakjes
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Beeld: Unsplash