Ideaal als hapje als je visite krijgt
Als we de frituurpan aanzetten om onze gasten te voorzien van een snack, frituren we volgens het motto: alles of niets. De frikandellen, kroketten, bitterballen, kaassoufflés en nog een scala aan andere hapjes belanden in het vet. Een van de hapjes die we onlangs aan ons arsenaal aan hapjes toevoegden zijn deze uienringen met bacon-roomkaasvulling.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Hoe maak je de uienringen met bacon-roomkaasvulling?
- Haal de schil van de ui af en snijd de onderkantjes eraf. Snijd de ui in 3 ringen en haal de uienringen uit elkaar.
- Doe de roomkaas, cheddarkaas, bacon, jalapeñopepers, het knoflookpoeder, zout en de peper in een kom en roer alles tot een geheel. Je kunt de bacon ook vervangen door krokant gebakken spekreepjes.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de uienringen erop.
- Vul de ringen met het roomkaasmengsel. Doe de ringen 2 uur in de vriezer.
- Zet de frituurpan op 170 °C.
- Doe de eieren, bloem en panko in aparte kommetjes. Dip de uienringen in de bloem, daarna in het eiermengsel en vervolgens in de broodkruimels. Doe dit met alle ringen.
- Frituur de uienringen 3 tot 4 minuten. Geniet ervan!
Ook lekker: Romige tomaten-zalmpasta
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Twisted Food | Beeld: Videostill YouTube