Wat een smaken!
Soms wil je niet te veel moeite doen, maar wel iets lekkers op tafel zetten. Deze frittata is dan uitermate geschikt. Je hebt niet veel tijd nodig om dit te maken, iedereen lust het en het zit boordevol eiwitten. Daarnaast is het ook nog eens vegetarisch. Er zitten veel voordelen aan deze frittata, maar het grootste voordeel is en blijft dat-ie ontzettend lekker is!
Wij gaan ‘m zeker maken. Jij ook?
Wat heb je nodig? (voor 4-6 personen)
- 450 gram aardappelen
- 1 grote ui
- 60 milliliter olie
- 7 eieren
- 150 gram belegen of oude kaas
- een halve theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels peterselie
- 1 eetlepel bieslook
- peper en zout
Wat moet je doen?
- Doe de aardappelen in een pan en zorg dat ze ruim onder water staan en breng dit aan de kook. Laat de aardappelen 5 minuten koken alvorens je ze uit het water haalt. Laat ze daarna volledig afkoelen.
- Doe de olie in een pan en bak de aardappelen samen met de ui en peterselie tot ze helemaal gaar zijn en kruid ze met zout, peper en paprikapoeder. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.
- Doe de eieren in een kom en kruid ze met zout en peper. Roer ze door elkaar en voeg ze dan toe aan de aardappelen. Bak de frittata tot hij voor 3/4 gaar is en warm ondertussen de grillstand van de oven voor.
- Besprenkel de frittata met kaas en zet ‘m onder de grill tot de kaas goudbruin is.
Lees ook: Eindelijk antwoord: dít betekent extra vierge olijfolie!
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Laura in the kitchen | Beeld: videostill Laura in the kitchen