Gek op hummus en tzatziki? Maak het allebei!
Tzatziki kennen we wel en ook hummus is inmiddels bekend bij ons. Beiden zijn heerlijk om even wat groente in te dippen of om op brood te doen. Maar wat zou je krijgen als je de twee combineert? Wij weten het: een hemelse combinatie! Ook proberen? Lees dan snel hoe je deze tzatziki hummus spread maakt.
Zo maak je het:
- Plaats de komkommers in een zeef of vergiet en doe hier een theelepel zout bij zodat het vocht kan onttrekken. Laat dit zeker 2-3 uur staan.
- Laat de kikkererwten drogen en doe ze in een pan met ongeveer 900 milliliter water (of groentebouillon als je dat lekker vindt). Voeg hier de ui en theelepel zout bij. Laat dit ongeveer twintig minuutjes koken en haal daarna 240 milliliter vocht uit de pan. Giet de rest af.
- Haal het vergiet met de komkommer er weer bij en plaats de komkommer op een keukenpapiertje zodat het resterende vocht onttrokken kan worden.
- Doe de kikkererwten in een theedoek e zodat ze kunnen drogen. Masseer ze voorzichtig droog.
- Doe de kikkererwten in een keukenmachine samen met de teentjes knoflook en 1 eetlepel van het kookvocht. Zet de keukenmachine ongeveer twee minuten aan.
- Voeg daarna alle andere ingrediënten toe op de olijfolie en komkommers na. Zet de keukenmachine nog een minuut aan. Voeg daarna de olijfolie toe. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe indien de pasta nog heel dik is. Doe dit een theelepel per keer zodat niet te veel vocht in een keer wordt toegevoegd.
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: No Spoons Necessary | Beeld: No Spoons Necessary