Ingrediënten
  • 60 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 150 gram bloem
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 340 roomkaas
  • 2 eetlepels zure room
  • 100 gram witte suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • Blikje gecondenseerde melk (gezoet)
  • 100 gram melkchocolade
  • 125 gram slagroom
Desy
40 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 60 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 150 gram bloem
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 340 roomkaas
  • 2 eetlepels zure room
  • 100 gram witte suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • Blikje gecondenseerde melk (gezoet)
  • 100 gram melkchocolade
  • 125 gram slagroom

Twix én cheesecake in de vorm van een taart!

Wij zijn enorm fan van heerlijk romige en frisse cheesecakes. Ook houden we enorm van Twixen, dus dit gerecht komt dan ook regelrecht uit de hemel vallen voor ons! Maak deze Twix-cheesecake maar gauw, want zo’n lekkere taart zul je nooit meer eten!

Zo maak je het:

  • Verhit de oven voor op 175 graden en vet een taartvorm in.
  • Voor de korst: doe de boter en suiker in een kom en mix dit met een handmixer.
  • Voeg het ei en de vanillesuiker toe en klop tot het gemengd is.
  • Doe de stand van de handmixer laag en voeg langzaam de bloem, het bakpoeder, de baking soda en het zout toe. Mix tot het een glad mengsel is. Verdeel het deeg in de taartvorm en maak een opstaand randje. Zet weg.
  • Voor de cheesecake: mix roomkaas en zure room in een kom met een handmixer op middelhoge snelheid tot het mengsel zacht en ‘fluffy’ is. Mix daarna nog een minuut.
  • Voeg suiker en maizena toe en mix goed.
  • Doe het cheesecakemengsel in de taartbodem en spreid goed uit.
  • Bak 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat het afkoelen. Doe in de koelkast.
  • Vul een ruime pan met water en haal de wikkel van het blikje gecondenseerde melk.
  • Zet het blikje in de pan met water en zorg ervoor dat hij helemaal onder water staat. Breng het water aan de kook en laat drie uur koken. Kijk af en toe of het blikje nog onder water staat. Is dit niet zo, vul het dan bij anders kan het blikje ontploffen!
  • Haal het blikje eruit en laat dit even een beetje afkoelen. Maak het blikje voorzichtig open, de karamel kan nog steeds erg heet zijn!
  • Smeer de karamelpasta die je zojuist hebt gemaakt over de cheesecake.
  • Hak de chocolade in kleine stukjes en stop in een kleine kom.
  • Breng de slagroom aan de kook en giet dit over de chocolade. Roer langzaam tot de chocola is gesmolten.
  • Giet dit ook over de cheesecake heen en laat 4 uren in de koelkast staan.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Dit eten kregen de gasten aan boord van de Titanic voorgeschoteld

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Beeld: