Desy

Lekkerder dan de slagroom uit de winkel!

Geen taart of kommetje ijs is wat ons betreft af zonder een flinke toef slagroom. Koop je ook altijd kant-en-klare slagoom uit een spuitbus of de soort die je zelf nog op moet kloppen? Als je dit hebt gelezen niet meer: je maakt met maar twee ingrediënten makkelijk je eigen slagroom. 

En zo kun je zelf bepalen hoe zoet ‘ie wordt.

Twee ingrediënten

De enige ingrediënten die je nodig hebt om je eigen slagroom te maken zijn heavy cream en kristalsuiker. Heavy cream is een Amerikaans prodyct dat vergelijkbaar is met wat wij kennen als slagroom. Toch is er één groot verschil en dat zit ‘m in het vetpercentage van de room. Heavy cream bevat namelijk een vetpercentage van minstens 36 procent en Nederlandse slagroom zit daar onder. Hoe vetter de room is, hoe beter je hem stijf kunt kloppen. De Albert Heijn heeft echter een vetpercentage van 35%, dat komt dus vrij dicht in de buurt!

Zo maak je het

Zet een grote kom twintig minuten voor gebruik in de koelkast. De afgekoelde kom zal er voor zorgen dat de slagroom nog luchtiger en zachter wordt. Neem 250 milliliter van de room met een vetpercentage van tenminste 35% procent en doe dit samen met twee eetlepels kristalsuiker in de afgekoelde kom. Klop met een handmixer op tot slagroom en serveer direct. Je kunt de room ook nog wat spannender maken door er bijvoorbeeld wat citroenschil doorheen te kloppen.

Lees ook: Mjammie! Met 6 ingrediënten maak je deze overheerlijke no-bake chocoladekoekjes

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: the best part of whipped cream door Gail onder de licentie CC BY 2.0