Pindakaasliefhebbers, opgelet!
Wie er niet vies is van een broodje pindakaas, pannenkoeken met pindakaas, koekjes met pindakaassmaak of een lepel rechtstreeks uit de pot, mag zijn hart ophalen. Vandaag bakken we namelijk een cake met een flinke hoeveelheid pindakaas. Je vindt je favoriete broodbeleg namelijk in én op de tulband cake. Smullen maar!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je ‘m:
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een tulbandvorm in met boter. Heb je geen tulbandvorm? Gebruik dan dit handige trucje.
- Mix de boter en suiker tot een luchtig geheel. Voeg vervolgens de pindakaas toe en mix opnieuw.
- Eén voor één mix je de eieren door het botermengsel. Giet vervolgens het vanille-extract en de pindakaas bij het cakemengsel en mix opnieuw.
- Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg de helft van dit droge mengsel bij het cakebeslag en mix tot een glad geheel. Voeg vervolgens de andere helft van het droge mengsel en de melk erbij en mix opnieuw.
- In een klein kommetje mix je de chocoladechips en een eetlepel bloem. Schep dit vervolgens door het cakebeslag.
- Giet het cakebeslag in de vorm en bak dit voor 1 uur en 30 minuten in de oven. Laat na het bakken de cake 10 minuten afkoelen in de vorm. Vervolgens haal je de cake voorzichtig uit de tulbandvorm en laat je hem volledig afkoelen.
- Voor de topping mix je de poedersuiker, melk, pindakaas en vanille-extract tot een geheel. Giet de topping over de tulbandcake en top eventueel met chocolate chips.
- Zet de cake 20 minuten in de koelkast voor je ‘m serveert. Geniet ervan!
Ook lekker: Gezonde(re) brownies
Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish