Wij doen niet meer anders!
We zijn dol op geroosterde groentes. Helemaal met wat takjes rozemarijn, tijm, een teentje knoflook en met een snufje zout is dit een ware, gezonde traktatie. Wil je alles uit je geroosterde groenten halen wat erin zit? Dan is dit trucje wat voor jou.
Wanneer we groentes willen roosteren, schenken we vaak wat olijf- of zonnebloemolie over een bakplaat (of in een ovenschaal) en verdelen we hier vervolgens de groentes en kruiden over. Daarna schuiven we de plaat in de oven. Dit is een goede manier om je groentes te roosteren, maar je kunt je groentes nóg lekkerder maken.
Dit kun je doen door de bakplaat al metéén in de oven te doen. Wanneer de oven klaar is met voorverwarmen is de bakplaat gloeiendheet. Haal deze uit de oven met ovenwanten en verdeel daarna pas de olie, groentes en kruiden over de bakplaat (let op: de olie kan spetteren). Hierdoor krijgen je groentes een heerlijke jump-start. Rooster je groentes daarna in de oven zoals je het altijd zou doen.
Fan van dit artikel? Bewaar ‘m op Pinterest!
Bron: Cooking light | Beeld: Videostill