If you like piña coladas…
De piña colada, hét nationale drankje van Puerto Rico. Naast deze zomerse cocktail, kun je nu ook genieten van een heerlijke burger. Deze tropische draai aan een klassieke burger bevat sappige ananas en romige kokosnoot. Hierdoor ontstaat er een zoete én hartige smaakcombinatie die perfect is voor het grillen op de barbecue met het mooie weer. Fris en fruitig!
Zo maak je de piña colada burger
- Verwarm de grill of barbecue op hoog vuur.
- Om de piña colada-saus te maken, meng je de kokosroom, geplette ananas, zure room en de kokosvlokken samen in een kom.
- Voeg het rundergehakt toe aan de kom en doe daar 60 milliliter teriyakisaus bij. Meng het goed door elkaar.
- Maak van het rundergehakt vier burgers.
- Bestrijk de burgers met gesmolten boter en bestrooi elke kant met zout en peper.
- Smeer de briochebroodjes in met boter.
- Grill de ananas ongeveer 2 minuten, tot er grillstrepen ontstaan. Draai de ananasschijven om en grill nog eens 2 minuten.
- Grill de burgers 4 tot 7 minuten en bestrijk ze eventueel met extra teriyakisaus. Draai de burgers om en bak nog 3 tot 6 minuten.
- Leg de cheddar kaas 1 minuut op de burgers, tot het gesmolten is. Toast de broodjes op de grill, zodat ze lekker krokant worden.
- Meng in een kom 75 gram van de piña colada-saus samen met de mayonaise. Bewaar de rest van de piña colada-saus om later nog te gebruiken voor op de burger.
- Verdeel het mengsel van de piña colada-saus en de mayonaise over de broodjes. Leg je burger, een schijfje ananas en het spek op het broodje en je piña colada burger is ready to eat.
- Eet smakelijk!
Lees ook: ‘Recept: luchtige en zomerse piña colada-taart met ananas en kokosnoot’
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock