Naomi

Dit fantastische trio is een hemelse match!

Chocolade en aardbeien zijn een heerlijke combinatie. Ze passen zo goed bij elkaar en nu is er nog een ingrediënt die heel goed past bij dit duo: roomkaas. Het aardbeien, roomkaas, chocolade trio is wat je wil en zeker iets om uit te proberen deze week. Probeer het zelf. Nodig al je vrienden uit of hou lekker alles voor jezelf.

Wat heb je nodig? (voor 6-8 stukken)

  • 1 pak browniemix, bereid volgens doos
  • 720 gram roomkaas
  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 150 milliliter heet water
  • 1 eetlepel gelatinepoeder (of agaragarpoeder)
  • 300 gram slagroom, opgeklopt
  • 200 gram aardbeien, gehalveerd

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de browniemix, zoals op de verpakking aangegeven staat.
  • Giet dat mengsel in een springvorm en bak het voor 20 minuten. Laat de bodem daarna afkoelen.
  • Maak de cheesecakevulling door de roomkaas, suiker en vanille-extract door elkaar te mixen.
  • Meng het gelatinepoeder met het hete water en voeg het daarna toe aan het roomkaasmengsel.
  • Doe dat over de browniebasis en laat het geheel 4-6 uur afkoelen in de koelkast.
  • Smeer de opgeklopte slagroom over de roomkaas en leg de aardbeien daar weer bovenop.

Eet smakelijk!

Hou je van cheesecakes? Probeer deze eens:

Bron en beeld: tasty