Eens wat anders dan een blokje kaas met komkommer
Wanneer je visite krijgt, wil je uiteraard goed voor je gezelschap zorgen. Je wilt dat het je gasten aan niets ontbreekt en voorziet hen daarom van genoeg drinken en lekkere hapjes. De blokjes kaas, plakjes worst en borrelnootjes staan gezellig op tafel. Wil je echter pronken met een zelfgemaakte hapje op tafel? Maak dan deze heerlijke bladerdeeghapjes met zalm en asperges.
Wat moet je doen?
- Snijd de zalmfilet in tien gelijke stukken en smeer deze in met wat citroensap.
- Doe de crème fraîche in een grote kom en voeg wat peper, zout en en de helft van de suiker toe.
- Snijd de dragon fijn en voeg deze aan de room toe. Roer het daarna door.
- Verdeel de room over de plakjes bladerdeeg.
- Schil de witte asperges en snijd van zowel de witte als de groene asperges de onderkant eraf. (Je kunt ook asperges uit blik gebruiken.)
- Kook de asperges en voeg wat zout, boter en de rest van het suiker aan het water toe. Kook de asperges voor vijftien minuten.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Giet de asperges af en laat deze uitlekken om wat keukenpapier.
- Plaats op ieder plakje bladerdeeg schuin de zalmfilet, twee groene asperges en één wit asperge. Verdeel hier vervolgens de Parmezaanse kaas over.
- Vouw de zijkanten van het bladerdeeg naar binnen. Klop de eierdooier en besmeer de bovenkant van het bladerdeeg met de eierdooier.
- Bak de hapjes in 25 minuten goud bruin in de oven.
- Serveer de hapjes eventueel met wat extra dragon en Parmezaanse kaas.
Geniet ervan!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Delicous Way | Beeld: videostill