Christel

Wat moet je doen?

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Staan de ingrediënten nog in de koelkast? Leg ze dan eerst op de tafel of op het aanrecht voor ongeveer een uur.
  • Maak ondertussen de bodem voor de taart. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakvorm (met een doorsnede van 22 of 24 centimeter) met bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en mix dit tot een geheel. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk de koekkruimels tegen de zijkanten van de bakvorm aan.
  • Maak nu de vulling. Doe de roomkaas in een kom en klop dit met een handmixer tot een luchtige massa, voeg ondertussen beetje bij beetje de suiker toe.

  • Voeg daarna één ei per keer keer toe. Voeg het volgende ei pas toe, wanneer het andere ei niet meer te zien is.
  • Doe daarna de bloem, vanille-extract en citroen bij het mengsel en mix dit goed.
  • Voeg als laatst de sour cream toe en klop dit opnieuw tot een geheel.
  • Tik de kom een paar keer op het aanrecht zodat er geen luchtbellen in de vulling zitten.
  • Schenk de vulling in de bakvorm. Zet de cheesecake in de oven voor 90 minuten. Zet de oven daarna uit, maar laat de cheesecake er nog één uur in staan.
  • Haal de cheesecake daarna uit de oven en laat deze voor zo’n acht uur opstijven in de koelkast.
  • De taart is zonder saus al heerlijk, maar serveer ‘m bevoordeeld met een frisse aardbeiensaus of met vers fruit.

Geniet ervan!

Lijkt dit recept je lekker? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: PopSugar | Beeld: Pixabay


Pagina 2/2