Haagse bluf; een luchtig toetje waar je altijd wel plek voor hebt
Een toetje dat simpel is om te maken en ook nog eens lekker smaakt; van dit kaliber vind je ze zelden, maar het Hollandse nagerecht Haagse bluf heeft het allebei. Het is een heerlijk licht toetje en je flanst het zo in elkaar!
Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig!
Naam
Hoe iemand precies op het recept voor Haagse bluf kwam, weten we niet, maar we weten wel dat dit luchtige dessert zijn oorsprong gewoon op Nederlandse bodem vindt. Het nagerecht werd vernoemd naar de Hagenezen. Waarom? Het toetje was erg luchtig en daarmee een verwijzing naar de inwoners van Den Haag: het lijkt heel wat, maar in feite is het grotendeels lucht. Hoe dan ook, het toetje is heerlijk én luchtig. Haal de ingrediënten snel in huis en lees hoe je het maakt.
Waarschuwing: dit recept bevat rauwe eieren, hierom wordt het afgeraden voor zwangere vrouwen, ouderen en jonge kinderen.
Dit heb je nodig:
- 2 eieren
- 200 milliliter bessensap
- 200 gram suiker
- 4 lange vingers
Zo maak je het:
- Splits de twee eieren en doe de eiwitten in een schone kom. Voeg de suiker toe en gebruik een mixer om de eiwitten stijf te kloppen. Voeg daarna ook de bessensap toe en blijf mixen tot pieken vormen.
- Verdeel het mengsel over twee (of vier glazen indien je kleine porties wilt) en serveer hier de lange vingers bij. Indien gewenst kunnen de lange vingers ook verkruimeld worden en daarna over de glazen worden verdeeld. Serveer direct.
Weet je niet wat je met de overgebleven eidooiers moet doen? Maak er dan advocaat van!
Lijkt dit gerecht je lekker? Bewaar het recept op Pinterest!
Bron: AH | Beeld: Videostill YouTube GuillaumeCuisine