Maayke

Bitterballen en tosti: de perfectie combi, toch?

Wat voor ons betreft de perfecte lunch is? Een heerlijke tosti! Dit warme broodje, vaak met gesmolten kaas en ham is de ideaal als lunchgerecht. Nu hebben we natuurlijk al behoorlijk wat tosti-recepten in ons archief staan, zoals de frikandel speciaal-tosti, de appeltaart-tosti en de kapsalon-tosti.

Tosti-expert, Leonie ter Veld van het boek Toffe Tosti’s bedacht de tosti met bitterballen, waar wij bij Kookfans een kleine variatie op hebben gemaakt.

Wat heb je nodig?

  • 2 plakken brood
  • 1 zak oven-bitterballen
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 à 2 plakken jonge kaas

Zo maak je de tosti:

  • Als voorbereiding is het belangrijk om de oven-bitterballen de avond voor het bereiden alvast uit de vriezer te halen en te laten ontdooien in de koelkast. Op deze manier worden de bitterballen gemakkelijker gaar in de tosti.
  • Meng in een schaaltje de mosterd en mayonaise.
  • Leg de 2 plakken brood naast elkaar en smeer beide plakken in met de mosterd/mayonaise mix.
  • Leg vervolgens 1 of 2 plakken jonge kaas op het plak brood.
  • Plaats hier bovenop 4 oven-bitterballen en leg het andere plak brood erop. Druk met de handen het brood met de bitterballen plat zodat het makkelijker in de tosti-ijzer past.
  • Leg de tosti in het ijzer voor een aantal minuten totdat het brood knapperig en goudbruin van kleur is.

Lees ook: Met deze ‘geheime’ truc maak je de allerbeste tosti, dit wist je nog niet

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Toffe Tosti’s, YouTube | Beeld: Bitterballen, a Dutch culinary icon door Marijke Blazer onder de licentie CC BY 2.0, Grilled Cheese Olympics door Mack Male onder de licentie CC BY-SA 2.0