Deze Toscaanse garnalen zijn binnen 15 minuten klaar
Knoflook, romige saus, garnalen… Ben je al om? Dit gerecht is overheerlijk en gemakkelijk te combineren met verscheidene basissen: pasta, rijst of aardappeltjes, alles smaakt goed bij deze romige Toscaanse garnalen. En het beste is, het staat binnen een kwartiertje op tafel. Ja echt! En lekker dat het is…
Ook heerlijk om voor gasten te maken.
Zo maak je het:
- Verwarm een grote koekenpan boven middelhoog vuur. Smelt de boter en voeg de knoflook toe. Bak dit ongeveer een minuutje.
- Voeg na een minuut de garnalen toe en bak ze twee minuten per kant, totdat ze nét gaar zijn.
- Schep of kiep de garnalen in een kom en zet aan de kant.
- Bak de gesnipperde ui in de overgebleven boter tot-ie glazig ziet.
- Voeg de witte wijn toe (optioneel) en laat dit sudderen tot de helft ingekookt is. Blijf met een spatel over de pan schrapen om de ui van de bodem te halen.
- Voeg, als de wijn is ingekookt, de gesneden zongedroogde tomaatjes toe en laat dit 1-2 minuten bakken om de smaak af te geven.
- Draai het vuur terug naar laag en voeg de room en melk toe aan de pan. Laat dit rustig sudderen terwijl je af en toe roert. Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Voeg de gewassen spinazie toe en wacht totdat deze geslonken is. Doe daarna de Parmezaanse kaas erbij (laat wat over om te garneren) en roer totdat dit gesmolten is. Vind je de saus te dun? Meng dan wat maizena met water en voeg dit al roerend toe voor een dikkere saus.
- Doe de garnalen weer terug in de pan en voeg ook de Italiaanse kruiden en peterselie toe. Roer goed om te mengen.
- Serveer de Toscaanse garnalen bij pasta, rijst, krieltjes of bij gestoomde groenten.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Wedden? Zo lekker heb je je champignons nog nooit gegeten
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Cafe Delites | Beeld: Videostill