Een hartverwarmend Toscaans recept
Liefhebbers van de Italiaanse keuken weten als geen ander hoe lekker pasta, lasagne of pizza kan zijn. Gek genoeg komt gnocchi niet altijd in dit rijtje voor. Gnocchi is een traditioneel Italiaans gerecht en is te combineren met eindeloos veel sauzen en ingrediënten. Vandaag maken we de Toscaanse variant. Smaakvol, gemakkelijk én je hoeft maar één pan af te wassen. Buon Appetito!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de Toscaanse gnocchi:
- Zet een pan op middelhoog vuur en verwarm hierin de boter of olie. Bak hierin de sjalot tot je het begint te ruiken.
- Voeg de gnocchi toen en bak voor een minuut. Voeg vervolgens de zongedroogde tomaten toe en twee theelepels van de olie uit hetzelfde potje. Bak opnieuw een minuut.
- Giet de kippenbouillon, slagroom en Italiaanse kruiden bij de gnocchi. Roer goed door.
- Breng op smaak met peper en zout. Roer door en doe een deksel op de pan. Laat dit 5 minuten staan.
- Roer de spinazie door de Toscaanse gnocchi. Doe dit beetje bij beetje, aangezien de spinazie slinkt.
- Top de gnocchi af met parmezaanse kaas en basilicum of peterselie. Laat dit nog een paar minuten pruttelen tot de saus ingedikt is.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Romige ovenschotel met gnocchi en spekjes
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Cafe Delites | Beeld: Videostill YouTube