Ingrediënten
  • 2 eetlepels boter of olijfolie
  • 1 sjalot, gesneden
  • 4 knoflooktenen, gesneden
  • 500 gram gnocchi
  • 30 gram zongedroogde tomaten + 2 theelepels olie uit het potje zongedroogde tomaten
  • 100 milliliter kippenbouillon
  • 300 milliliter slagroom
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • 330 gram babyspinazie
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse basilicum of peterselie
Roos
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels boter of olijfolie
  • 1 sjalot, gesneden
  • 4 knoflooktenen, gesneden
  • 500 gram gnocchi
  • 30 gram zongedroogde tomaten + 2 theelepels olie uit het potje zongedroogde tomaten
  • 100 milliliter kippenbouillon
  • 300 milliliter slagroom
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • 330 gram babyspinazie
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse basilicum of peterselie

Een hartverwarmend Toscaans recept

Liefhebbers van de Italiaanse keuken weten als geen ander hoe lekker pasta, lasagne of pizza kan zijn. Gek genoeg komt gnocchi niet altijd in dit rijtje voor. Gnocchi is een traditioneel Italiaans gerecht en is te combineren met eindeloos veel sauzen en ingrediënten. Vandaag maken we de Toscaanse variant. Smaakvol, gemakkelijk én je hoeft maar één pan af te wassen. Buon Appetito! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Toscaanse gnocchi:

  • Zet  een pan op middelhoog vuur en verwarm hierin de boter of olie. Bak hierin de sjalot tot je het begint te ruiken.
  • Voeg de gnocchi toen en bak voor een minuut. Voeg vervolgens de zongedroogde tomaten toe en twee theelepels van de olie uit hetzelfde potje. Bak opnieuw een minuut.
  • Giet de kippenbouillon, slagroom en Italiaanse kruiden bij de gnocchi. Roer goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout. Roer door en doe een deksel op de pan. Laat dit 5 minuten staan.
  • Roer de spinazie door de Toscaanse gnocchi. Doe dit beetje bij beetje, aangezien de spinazie slinkt.
  • Top de gnocchi af met parmezaanse kaas en basilicum of peterselie. Laat dit nog een paar minuten pruttelen tot de saus ingedikt is.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Romige ovenschotel met gnocchi en spekjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cafe Delites | Beeld: Videostill YouTube