Een heerlijke mix tussen een omelet en de Mexicaanse quesadilla
Het beste van een omelet en van de Mexicaanse keuken samen in één gerecht. Door de tortilla bovenop het ei te bakken, krijg je een heerlijk knapperige buitenkant. Je draait dit gerecht al in een kwartiertje in elkaar. Naast een snelle maaltijd kan deze omelet dus ook klaargemaakt worden voor een hartig ontbijt of brunch.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.
Wat moet je doen?
- Klop de eieren in een kom met zout en peper.
- Verwarm wat boter in een koekenpan op halfhoog vuur. Voeg de geklopte eieren toe en laat de bodem van de omelet stevig worden in ongeveer 45 seconden.
- Terwijl de bovenkant van de omelet nog niet is gestold, wentel de tortillawrap in het ei zodat de tortilla aan beide kanten bedekt is met een dun laagje ei. Druk dan de tortilla zachtjes in de omelet en laat in ongeveer 30 seconden het ei verder stollen. Draai dan de omelet om.
- Strooi de geraspte kaas over de gehele omelet en verdeel de bonen over de helft van de omelet. Leg bovenop de bonen de gesneden avocado en pico de Gallo of salsasaus.
- Vouw de omelet dubbel over de vulling heen. Serveer met crème fraîche en verse koriander (optioneel).
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Japanse eiersalade
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish