Deze tomatensoep van geroosterde tomaten is een echt culinair hoogstandje!

Ingrediënten
  • 1 kilo middelgrote (Roma) tomaten, in vieren gesneden
  • 3 eetlepels (45 ml) olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, niet gepeld
  • 1 liter kippenbouillon
  • Een flinke handvol fijngeknipte verse basilicum
  • 1/2 eetlepel balsamico azijn
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Robby
60 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilo middelgrote (Roma) tomaten, in vieren gesneden
  • 3 eetlepels (45 ml) olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, niet gepeld
  • 1 liter kippenbouillon
  • Een flinke handvol fijngeknipte verse basilicum
  • 1/2 eetlepel balsamico azijn
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Deze tomatensoep van geroosterde tomaten is simpelweg verrukkelijk!

Tomatensoep heb je in vreselijk veel variaties, iedereen maakt het weer op zo’n eigen manier klaar. Maria Parloa, een Amerikaanse kookboekenauteur en oprichter van een aantal gerenommeerde kookscholen, zette voor het eerst een recept voor tomatensoep op papier. Maar de traditie gaat eeuwen terug, kijk maar naar de Spaanse gazpacho. Dit maakten de Spanjaarden al in de tijd van de Moren en is gebaseerd op een recept uit het oude Rome! Wij gaan een iets simpeler variant maken, maar die van ons is minstens zo smaakvol.

De tomatensoep zonder al te veel poespas is een echte klassieker. Simpel maar ontzettend smaakvol, zo hebben wij hem het liefst. Wist je dat ‘ie nog lekkerder is met geroosterde tomaten?

Hoe maak je het? 

  • Verwarm de oven voor op 190 C.
  • Leg de knoflook, en de gehalveerde tomaten met de opengesneden kant naar boven op een bakplaat.
  • Druppel de olie en sprenkel het zout en de peper erover.
  • Bak 1 uur in de voorverwarmde oven.
  • Snijd één uiteinde van de knoflookteentjes af en knijp de inhoud van de teentjes in de mengbeker van de keukenmachine met de tomaten en alles wat er op de bakplaat lag.
  • Voeg de bouillon, basilicum en azijn toe en pureer tot een gladde massa.
  • Breng desgewenst op smaak met peper en zout.
  • Het kan warm of koud gegeten worden.

Lees ook: Snijd je stokbrood op deze manier en voorkom platgedrukte en kapotte plakjes

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: allrecipes | Beeld: Pixabay