Met 20 minuten heb je deze lekkere tomatensalade al op tafel staan
Staat de barbecue weer te gloeien deze week? Dan mag een lekkere salade als bijgerecht niet ontbreken. Maak eens deze smaakvolle tomatensalade met rode ui, dille en feta kaas. Een combinatie van ingrediënten die iedereen verrukkelijk zal vinden! Extra tip: kies verschillende soorten tomaten – groot, klein, rood, groen en oranje – voor een feestelijke uitstraling.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de tomatensalade:
- Snijd de halve rode ui in smalle stukken. Leg de ui in een kom met koud water en zet 10 tot 15 minuten opzij.
- Snijd ondertussen de tomaten in hapklare stukken en doe ze in een middelgrote kom. Zet opzij.
- Doe de rode wijnazijn, knoflookteen (heel) en een snufje zout in een grote kom. Terwijl je constant roert, schenk langzaam de olijfolie erbij.
- Giet de ui af en dep droog met keukenpapier.
- Snijd de paprika en komkommer in stukken.
- Voeg de rode ui, paprika, komkommer, olijven, dille en munt toe aan de dressing en meng om te combineren. Zet opzij om 10 minuten te marineren.
- Voeg de tomaten en feta kaas toe en meng voorzichtig. Proef en breng eventueel op smaak met meer peper en zout.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Pizza met Boursin en zalm
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill