Christel

Te lekker om niet te maken

Sommige soepen moet je uren laten sudderen, terwijl anderen in een handomdraai klaar zijn. Wij zijn fan van beide soorten, maar doordeweeks kiezen we toch graag voor een soep die snel klaar is. Deze tomaten-tortellinisoepis daar een goed voorbeeld van. Ontzettend lekker en klaar binnen no-time.

Wat heb je nodig voor zes á acht personen?

  • 30 gram roomboter
  • 950 milliliter groente- of kippenbouillon
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 120 mililiter slagroom
  • 400 gram tortellini
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 2 laurierbladeren
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel balsamico azijn (optioneel)
  • snufje zout
  • snufje peper
  • verse basilicum naar smaak, dun gesneden
  • Parmezaanse kaas om te garneren

Wat moet je doen?

  • Smelt de boter in een soeppan op een middelhoog vuur en voeg daarna de uien, knoflook, zout en peper toe. Laat dit opstaan voor vijf minuten en roer af en toe.
  • Doe de balsamico azijn, tomaten, bouillon, slagroom en de laurierbladeren in de pan en breng dit aan de kook. Laat de soep vervolgens vijf minuten sudderen.
  • Voeg daarna de tortellini toe en kook dit voor vijf á zes minuten.
  • Vis de laurierbladeren uit de soep en voeg de basilicum toe.
  • Doe de soep in de kommen serveer met wat verse Parmezaanse kaas.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: unsplash